Eenmalige zorgpremie mag niet in de plaats komen van structurele maatregelen

Het federaal zorgpersoneel krijgt een eenmalige premie van € 300 in de vorm van een horecacheque. Zorgverleners die niet onder de federale overheid vallen, krijgen niets. Het personeel van de woonzorgcentra valt zo dus uit de boot. Wij vinden het jammer dat politici er niet in slagen om voor iedereen dezelfde inspanning te doen. Bovendien is zo'n premie een zoethoudertje dat niet in de plaats mag komen van structurele oplossingen. 

Een extraatje voor het personeel uit de zorg kan altijd. Het is vooral erg spijtig dat politici er dan niet in slagen om met de deelstaten af te spreken om voor iedereen dezelfde inspanning te doen. Het personeel van de woonzorgcentra - dat tijdens de coronacrisis ook in de frontlinie stond - valt uit de boot.

En laat ons heel duidelijk zijn. Dat ‘snoepje’ kan helemaal niet in de plaats komen of een voorafname zijn van de structurele maatregelen die moeten worden genomen. Onze eisen blijven hetzelfde:

  • Pak de te hoge werkdruk en het personeelstekort aan
  • Zorg voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden voor het personeel
  • Stop de privatisering en commercialisering
  • Zorg voor een uitbreiding van de opleidingsprojecten

Maandag maken wij alvast aan de federale regering een prioriteitenlijst over. Ook bij de Vlaamse regering wordt verder aangedrongen om de onderhandelingen op te starten.

Personalization