ACV Openbare Diensten verzet zich tegen privatisering in Oostende

De stad Oostende heeft ons laten weten zich voortaan enkel te willen richten op de kerntaken. De catering, de gezinszorg en de aanvullende thuiszorg horen daar blijkbaar niet langer bij.  De stad is op zoek naar externe partners (privé- of non-profit) om die taken uit te voeren. Lees: de stad wil de catering, de gezinszorg en aanvullende thuiszorg privatiseren. De boodschap kwam totaal onverwacht en sloeg in als een bom.

Vrijdag 29 november 2019 hebben we – in gemeenschappelijk vakbondsfront – een personeelsvergadering belegd. Voor ACV Openbare Diensten zijn zorg en voeding basisbehoeften voor een mens. Dat zijn per definitie kerntaken voor ieder openbaar bestuur.

ACV Openbare Diensten verzet zich bijgevolg tegen de privatisering van de catering, de gezinszorg en de aanvullende thuiszorg.

De medewerkers van de catering blijven het AZ St-Jan, de woon- en zorgcentra, de Brem, de Bolle …  bevoorraden. Zij nemen hun verantwoordelijkheid. Zij weten wat de kerntaken zijn, nl. de zorg en voeding voor de hulpbehoevende Oostendenaar. 

Wat niet meer doorgaat zijn de extra’s: luxebroodjes, hapjes, soep, recepties voor het stadsbestuur … Die worden niet meer geleverd. Ook het personeelsrestaurant gaat dicht tot 14 december. De gezins- en aanvullende thuiszorg blijft zorg verlenen aan Oostendenaars.

We roepen onze leden op om solidair te zijn met de getroffen collega's:

  • Draag een rouwlint (te verkrijgen bij de militanten van ACV Openbare Diensten)
  • Hand een affiche op (thuis, op de wagenruit, op de fietstas ... - te verkrijgen bij de militanten van ACV Openbare Diensten)
  • Hang een zwarte vlag op
  • Neem deel aan de actie op vrijdag 6 december 2019
Oostende is in rouw, Oostende kleurt zwart!

Personalization