MAILCAMPAGNE: Ook brandweerlui zijn eerstelijnsmedewerkers tijdens coronacrisis

© David De Brabandere

Brandweermensen worden steeds vergeten in de eerstelijnsstrategie van de regering. Ze krijgen geen voorrang op vaccins, corona is voor hen geen beroepsziekte en ze kunnen blijkbaar geen thuiswerk doen als ze in quarantaine moeten. Toch zijn er voor brandweermensen sinds de start van de coronacrisis heel wat risico’s bijgekomen. Dat willen we duidelijk maken aan de regering door massaal mailtjes te sturen. Doe mee!

Onze brandweermensen staan elke dag paraat. Ook nu, tijdens een wereldwijde pandemie, is dat het geval. En corona maakt de job allesbehalve gemakkelijker.

Tevergeefs hebben we geprobeerd om die problematiek onder de aandacht van de beleidsmakers te brengen. We hebben hen meermaals gecontacteerd, maar het mocht niet baten. 

Daarom roepen we nu brandweermensen én sympathisanten op om een mailtje te sturen naar de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, naar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en onze premier Alexander De Croo. 

<Klik hier om een automatisch gegenereerde mail te verzenden>

Vergeet zeker niet je naam onderaan toe te voegen. Uiteraard mag je de boodschap ook aanpassen en je eigen ervaringen, moeilijkheden en bezorgdheden delen.

Personalization