Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

501.06 - Deeltijds kunstonderwijs

Duim je mee voor kwalitatief onderwijs?

Naar aanleiding van de stapsgewijze heropening van de scholen geeft Studio Globo een digitaal applaus aan alle leraren en leerlingen. Ze doen dat om te vieren dat we opnieuw samen scholen en ze roepen op om te volharden in de inspanningen om alle kinderen en jongeren te bereiken. Meer informatie over hun actie, die COC steunt, lees je hieronder.

De noodtoestand van de voorbije twee maanden brengt wat echt telt op de voorgrond. De vele lovenswaardige inspanningen en indrukwekkende inzet waarmee leraren en andere personeelsleden de voorbije weken thuisleren en aanloopleren organiseerden, konden niet verhinderen dat de school wordt gemist en dat ongelijkheden nog worden uitvergroot.

Niet iedereen heeft even vlot toegang tot kwaliteitsvol onderwijs. Samen school maken, in al zijn facetten, is meer dan een virtuele omgeving. Iedereen betrekken gaat beter als we iedereen erbij hebben. Zorg voor kwetsbare leerlingen, vraagt direct contact. 

Daarom is het goed dat de scholen weer kunnen starten, ook al is het maar stapsgewijs. Naar aanleiding van deze nieuw start organiseert Studio Globo een korte actie, waarmee ze zoveel mogelijk scholen willen verbinden.

Hiermee nemen ze al een aanloop naar hun jaarlijkse 'Saved by the bell'-actie, waarmee Studio Globo naar aanleiding van de Internationale Dag van de Leerkracht (5 oktober) de aandacht vestigt op onderwijs als hefboom voor ontwikkeling en op het belang van kwalitatief onderwijs (SDG 4). De realiteit van de coronacrisis toont des te meer aan hoe kostbaar en onmisbaar het samen scholen is. Hier en overal ter wereld. 

Daarom DUIMEN we! Met dit eenvoudige actiemodel wil Studio Globo de aandacht richten op het harde werk van leraren, onderwijspersoneel en leerlingen in deze periode.

De leerlingen duimen voor hun leraren: "Ik duim voor jou ... want je zet je meer dan 200% in voor mij."
De leraren duimen voor hun leerlingen: "Ik duim voor jou ... want je zet door in deze moeilijke omstandigheden ..."

Deelnemers aan deze digitale actie posten voor 1 juni op sociale media (TikTok, Facebook, Instagram, YouTube ...) een foto of een filmpje met een duim omhoog en vermelden de hashtag #ikduimvoorjou. In een tekstbericht kan je vermelden voor wie je duimt (bv. voor je leerlingen, je leraar, alle mensen die op je school aan de slag zijn ...) en waarom.  Je kan de slogan downloaden op de website van Saved by the Bell. De inzendingen worden nadien verwerkt in een video en een collage.

Met deze actie roept Studio Globo zijn achterban en de overheid op om het harde werk van leraren te erkennen en stil te staan bij het fundamentele belang van goed onderwijs voor iedereen, zonder onderscheid. Een actie waar COC alleen maar achter kan staan.