Staking bij Texaco Tankstations

Werkdruk, wanbeheer en weigering coronamaatregelen doen emmer overlopen

Vandaag donderdag 16 september sluit het personeel van Texaco strategisch twee grote vestigingen: Brasschaat en ’s Gravenwezel.
‘’De rest zal snel volgen als de eisen van het personeel niet worden ingewilligd’’, weet Kevin Kiggen van vakbond ACV Puls. '’Het ongenoegen bij het personeel is groot: een tekort aan collega’s, werkweken van 72 (!) uren, een immense werkdruk en een minimumverloning volgens het sectorbarema. Dit is voor niemand nog werkbaar’’, aldus de vakbondssecretaris van ACV Puls. 

Opvolging COVID-maatregelen

Ook de opvolging van de coronamaatregelen laat te wensen over: zo voorziet Texaco géén mondmaskers voor het personeel en hebben ze zeven maanden moeten wachten op plexiglas aan de kassa’s, wat steeds voor onveilige situaties zorgde. ‘’Collega’s die deze problematiek aankaarten, werden steeds afgestraft en kwamen in een burn-out terecht’’, aldus Kiggen.

Overheid verantwoordelijk?

De grote tankstations op onze wegen staan er door overheidscontracten: de overheid bepaalt immers wie en hoe er een tankstation wordt uitgebaat. ‘’Eigenlijk zou de overheid op zijn minst het goede voorbeeld moeten geven, maar het tegendeel blijkt waar. Zo zien we ook veel medewerkers die amper Nederlands kunnen maar waar geen extra opleiding wordt voorzien’’, stelt Kevin Kiggen. ‘’Indirect is de overheid verantwoordelijk voor deze situatie.’’

De actie start om 6u en loopt de hele dag.

Personalization