Je kan de actualiteit in PC 306 op de voet volgen via onze site. Ben je lid van ACV Puls en wil je nog sneller op de hoogte gebracht worden? Abonneer je dan op de sectorale nieuwsbrief!

Ceo Ralph Hamers slaat deur dicht bij ING en kiest weer voor eigen profijt

De 'ceo' van de ING-groep, Ralph Hamers, verlaat de onderneming om een nieuwe uitdaging aan te gaan: een nog beter betaalde baan bij de Zwitserse bank UBS. De vakbondsploeg van ACV Puls bij ING hoopt dat er nu een nieuwe topman of -vrouw zal komen met een andere, realistische visie. "Iemand die de werknemers niet behandelt als muilezels maar die hen goed soigneert. Dat zou pas iets zijn! Zo kunnen wij, werknemers, binnenkort, ook eens trots zijn op wat we hebben bereikt", zeggen de werknemersvertegenwoordigers.

Herman Vanderhaegen, vakbondssecretaris van ACV Puls bij ING, wijst erop dat Hamers de architect was van een 'business plan' dat in 2017 door de strotten van het personeel werd geduwd. Ralph Hamers dreigde er destijds mee om circa 3.000 jobs te schrappen bij ING België.

Al langer waren er geruchten over een vertrek van de omstreden 'ceo'. "Wij weten allemaal dat deze topman zichzelf herhaaldelijk royaal beloonde", zeggen de vakbondsmilitanten van ACV Puls bij ING. "Ondertussen mocht de groep altijd maar besparen en bezuinigen. Er werd op een zeer doorgedreven manier bespaard, en het personeel ondervindt daar nog altijd de gevolgen van".

Plan deugde niet

Het 'business plan' van Hamers bleek niet te deugen. "Dat zeiden wij al in 2017", zeggen de ACV Puls-militanten. "We zijn met te weinig personeel om mooi werk te kunnen leveren, de automatisering bereikte niet het voorziene niveau en er wordt krampachtig bespaard op IT. Zo valt het hele plan gewoon stil. Kapitein Hamers beseft dat misschien ook; hij springt nu lekker eerst van de boot af en kiest voor een nog rianter loon bij UBS".

De werknemersvertegenwoordigers hopen vurig dat een nieuwe ceo zal bereid zijn om op een realistische, verantwoorde manier orde op zaken te stellen. "Liefst zonder enkel en eerst aan de eigen portemonnee te denken. Onze kritiek slaat niet op de gekozen strategie, wel op de architectuur van het totaal onrealistische plan dat werd bedacht om die strategie in de praktijk om te zetten".

Personalization