Je kan de actualiteit in PC 306 op de voet volgen via onze site. Ben je lid van ACV Puls en wil je nog sneller op de hoogte gebracht worden? Abonneer je dan op de sectorale nieuwsbrief!

Index doet loon stijgen in pc 306

Je kon er enige tijd geleden al iets over lezen in de media, maar nu is het dan eindelijk definitief. Vanaf januari stijgen de lonen voor heel wat bedienden in ons land en dus ook voor de werknemers in de verzekeringssector met 0,707%. Houd dus uw loonbriefje van januari goed in het oog

Bekijk de nieuwe barema's

Deze loonsverhoging is geen 'opslag'. Het gaat enkel om de toepassing van de index. We wijzen hier graag expliciet op omdat werkgevers en politici dat onderscheid vaak verdoezelen en een indexering gelijkstellen met een loonsverhoging.

Niets is echter minder waar. De indexering van de lonen is niet meer of minder dan een aanpassing van de lonen aan de stijging van de levensduurte. Met andere woorden: doordat goederen, producten en diensten in ons land duurder worden zorgt een indexering ervoor dat de lonen aangepast worden aan een deel van deze stijging.

Maar hoe dan ook zijn de extra centen ongetwijfeld welkom. En een reden te meer om de index te koesteren.

Personalization