Je kan de actualiteit in PC 306 op de voet volgen via onze site. Ben je lid van ACV Puls en wil je nog sneller op de hoogte gebracht worden? Abonneer je dan op de sectorale nieuwsbrief!

Mensen zijn belangrijker dan bakstenen

Vakbonden ING voeren actie voor een duidelijk toekomstperspectief voor het personeel

De syndicale partners willen dat de topprioriteit in 2020 naar onze medewerkers gaat. “Niemand kan maanden of jaren blijven presteren onder constante druk, spanning en onzekerheid. Wij willen erkenning voor hun inspanningen, werkbaar werk en opnieuw arbeidsvreugde op de werkvloer. Wij willen een duidelijk toekomstperspectief voor onze mensen, zodat zij gemotiveerd voor een superieure klantervaring kunnen blijven zorgen,” zegt Herman Vanderhaegen, vakbondsverantwoordelijke voor ACV Puls.
De CEO van ING België, Erik Van den Eynden, verklaarde in de pers trots te zijn op de ‘big bang’ die hij gerealiseerd heeft. ‘We gingen reeds door een loodzware herstructurering, maar we moeten voortdurend blijven transformeren’, klonk het bij Van den Eynden.

Personeel op het tandvlees

Het gemeenschappelijk vakbondsfront stelt vast dat die radicale transformatie sinds 2016 zeer pijnlijk is voor de personeelsleden die aan boord bleven bij ING. “De dagdagelijkse problemen die het beruchte businessplan met zich meebrengt, blijven zich immers opstapelen. Steeds meer medewerkers zitten op hun tandvlees door het schrijnende personeelstekort, haperende tools en middelen of gebrek aan kwalitatieve opleiding,” gaat Vanderhaegen verder.

“Onze CEO zegt tevens meer geïnteresseerd te zijn in mensen dan ik bakstenen. Wel, onze mensen werken zich te pletter om zo flexibel mogelijk de beloofde gepersonaliseerde dienstverlening aan de klanten te garanderen en hun vertrouwen te bewaren. Klanten die nog altijd meer vertrouwen hebben in mensen van vlees en bloed dan in een app, morrende klanten die krampachtig richting digitalisering geduwd worden en steeds meer moeten betalen voor service.”

Actie bij 3 kantoren

Het gemeenschappelijk vakbondsfront eist dat de gemaakte afspraken en het sociaal overleg gerespecteerd worden en verwacht bovendien van de directie een engagement om tot een positieve dialoog te komen, en boven alles oplossingen voor onze mensen.
Een syndicale actie zal door het gemeenschappelijk vakbondsfront worden georganiseerd op dinsdag 10 december 2019 tussen 9u en 12u aan de deuren van 3 ING kantoren:

  • Vlaanderen: Kantoor Kouter, Kouter 173, 9000 Gent
  • Brussel: Kantoor Marnix, Marnixlaan 24, 1000 Brussel
  • Wallonië: Kantoor Mons

Personalization