Publieke website

Gebruikershandleiding

Pagina-titels en eigenschappen

ConstructionPageTop

Title and properties ziet er in de nieuwe versie iets anders uit, maar de principes blijven hetzelfde.  Je vindt hier:

 1. Taalversie die wordt bewerkt:  zie blauwe bol bovenaan
 2. Naam van de pagina: deze naam wordt gebruikt de structuur van de backoffice, de navigatie in frontoffice, en (als je geen 'page title' vemeld, zie verder), als titel van je pagina.
 3. De locatie van de pagina in de navigatie: je kan dit wijzigen. Vergeet niet op 'done' te klikken. Er is ook de mogelijkheid om de nieuwe pagina "On Top Level" te plaatsen.  Gelieve deze optie niet te gebruiken:  je pagina zal niet zichtbaar zijn op de site.
 4. Show in navigation: dit staat standaard aangevinkt, maar je kan de pagina onzichtbaar maken door het vinkje weg te halen. . Als er een probleem optreedt bij het wijzigen van deze optie, volg dan de wijzigingsprocedure "tonen in de navigatie".
 5. Gegroepeerde pagina's: Als dit vakje is aangevinkt, zal deze pagina geen inhoud hebben en zal de url automatisch doorverwijzen naar de eerste van de subpagina's.
 6. Redirecting page: als dit vakje is aangevinkt, kun je een url of een andere pagina van de site opgeven waarnaar de nieuwe pagina gebruikers zal doorverwijzen.  Als er een probleem optreedt bij het wijzigen van deze optie in een bestaande pagina volg dan de procedure voor het wijzigen van "this page redirects to another page".
 7. De url: deze url wordt automatisch gegenereerd op basis van de naam van de pagina. Het wordt echter sterk aanbevolen om de url te controleren. Opgelet: verwijder altijd accenten en andere speciale karakters!
 8. Meerdere URL':  hier zie je de veschillende url's voor de gegeven pagina.  

Iets meer naar onder vind je:

Search Engine Optimization

Create-page-V12-07
Kies hier een goede SEO-titel voor je pagina:  zoekmachines zullen je pagina terugvinden op basis van deze titel én je pagina verschijnt met deze titel in de zoekopdracht!

Vul altijd de 'description' in:  zoekmachines vinden je pagina onder andere op basis van je beschrijving terug. Gebruik keywords.

Create-page-V12-08

Related data

Create-page-V12-09
 1. Gerelateerde verrijkingen: Hiermee kunt u verrijkingen  onder een inhoudsopgave linken (afhankelijk van de sector).
 2. Gerelateerde Banners: maakt het mogelijk om een banner toe te voegen aan een pagina met een bepaald sjabloon. Niet gebruiken.
 3. Campagne: Hiermee kunt u een campagne in een inhoudsopgave linken.

Custom fields

 1. CssClassMenu:wordt niet gebruikt
 2. Sectors: als pagina zich in de boomstructuur van een specifieke sector bevindt, moet de betreffende sector worden geselecteerd.
 3. Centrales: als de pagina zich in de boomstructuur van een bepaalde centrale bevindt, moet de betreffende centrale worden geselecteerd.
 4. Federations:  als de pagina zich in de boomstructuur van een bepaald verbond bevindt, moet het betreffende verbond worden geselecteerd.

  Opgelet: een pagina kan niet tegelijkertijd aan een centrale, een sector en een federatie worden gekoppeld. Zorg er dus voor dat u slechts één van deze drie concepten tegelijk selecteert.

 5. Page Title: dit is de titel die bovenaan je pagina wordt weergegeven. Heb je hier niets ingevuld, dan krijg je navigatietitel te zien.  Je pagina moet wel een introwidget hebben.
 1. IsPopupLink: niet gebruiken.
 2. PageIntroOrientation: om de positie van je afbeelding 'related picto' te kiezen.  
  • Verticaal:  de image zal over de hele breedte weergegeven worden.  Je description komt onder het beeld. 
  • Horizontaal:  de image en beschrijving worden naast elkaar weergegeven.
 3. HideCampaign: laat je toe om een campagne te verbergen die gemaakt is met "promo campagne widget".
 4. Services:  niet gebruiken
 5. IsNoTrackPage: niet gebruiken
 6. Tags: laat u toe om trefwoorden toe te voegen die een extensie van de zoekopdracht genereren (zie zoeken met trefwoorden voor voorbeelden).
 7. Page type:  staat standaard op "Inhoud",  niet wijzigen!  Pagina's die een andere instelling vereisen, worden door de IT-afdeling aangepast.
Create-page-V12-10
tags

Related media

Create-page-V12-11
 1. Related picto: laat u toe om een pagina-inleidende afbeelding te kiezen (en indien nodig te laden) (met behulp van de Image Widget pagina).
 2. Logo: maakt het mogelijk om een logo in te voegen in pagina's met een specifiek sjabloon. Niet gebruiken.
 3. Navigation Gallery: maakt het invoegen van een afbeelding mogelijk om toegang te krijgen tot een beeldgalerij met een specifiek sjabloon. Niet gebruiken.