Publieke website

Gebruikershandleiding

Layout widgets

De layout-widgets bevinden zich op het tabblad "Layout" van de rechterkolom en zijn gegroepeerd in het menu "Grid widgets".

Tenzij uitzondering, merk zekere voor steeds slipjacht dit hier widgets te "main container" (personalisatie ruimte ter sjabloon).

 

De layout-widgets die voor u beschikbaar zijn, zijn:

  1. Een reeks rasterblokken die twee kolommen maken met hun respectieve relatieve ruimte.
  2. Een witte container die een witte ruimte genereert op de beschikbare breedte (handig bij de rasterpublicatie) en afhankelijk van het type pagina (met of zonder navigatie aan de rechterkant).
  3. Een rasterpublicatie die twee kolommen aanmaakt, waarvan de eerste slechts 200 pixels is, en die wordt gebruikt om een visualisatie van een publicatie weer te geven. De uitleg die in de rechterkolom is weer gegeven neemt die de rest van de ruimte in beslag. Het gebruik ervan voor publicatiepagina's is hier
  4. Een brede container die witruimte genereert over de volledige paginabreedte.
  5. Een groene container die een spatie genereert op een lichtgroene achtergrond op de beschikbare breedte, afhankelijk van het type pagina (met of zonder navigatie naar rechts). Om uitzonderlijk te gebruiken.
  6. Een container Meer informatie die een witte ruimte genereert om te gebruiken aan de onderkant van de pagina met een specifieke titel.
ConstructionPageWidgetsLayout

Als er andere widgets beschikbaar zijn, gebruik deze dan niet, het werkt niet met de stylesheets van de site.

Om de widget op de pagina te plaatsen, sleept u hem naar het punt waar u hem wilt plaatsen.

Nadat de widget is geplaatst, verschijnen er een à twee nieuwe gebieden. Deze gebieden kunnen nu worden gebruikt om content-widgets te plaatsen en neer te zetten. (drag and drop)

ConstructionPageWidgetLayoutEG
Layout-widgets kunnen worden verwijderd met de knop Verwijderen in het vervolgkeuzemenu "Meer".