Publieke website

Gebruikershandleiding

Shared content of gedeelde  inhoud

Met de functie 'shared content' kan je een volledig content block op een andere pagina hernemen.

Opgelet:
  • Het is nooit de bedoeling op zichzelf staande content op verschillende pagina's te gaan herhalen of integraal te gaan hernemen. 
  • Het gaat bijvoorbeeld om een content block 'Meer info' of verwijzingen die op verschillende pagina's nuttig kunnen zijn.  

1.  Maak je shared content aan


  • Klik in het content block op 'More'
  • Kies vervolgens 'Share'
share-content
share-content-name
  • Geef je te delen content een duidelijke naam 
  • Klik vervolgens op "Share this content"

Alternatief: maak een gedeeld "content block" aan.

Een andere manier van werken om meteen een gedeelde content block aan te maken, buiten een pagina om dus.

Hiervoor kies je achtereenvolgens voor:

  • Content
  • Content block
  • Create a content block

create-share-content
  • Kies een duidelijke naam voor het blok met gedeelde inhoud
  • Schrijf vervolgens de tekst
  • Bevestig door op de knop "create this content block" te klikken

create-share-content-block

2.'Shared content' gebruiken

  • Maak op je pagina op de gewenste plaats een nieuwe content block aan
  • Klik vervolgens op 'More'
  • Kies voor 'Use shared'
  • Kiest het content block dat je hier wil gebruiken

 

use-share-content
use-share-content-name

Let op het resultaat met het woord "shared".

use-share-content-result

Bewerken van een 'shared content'

  • Kies "Content" en vervolgens "Content blocks".
  • Je kan hier je shared content hernoemen, verwijderen en taalversies  beheren.