Publieke website

Gebruikershandleiding

Nieuwsbeheer

Een nieuwsbericht aanmaken en bewerken

1. Titel en inhoud

In de eerste twee velden van de bewerkingspagina kan je de titel en de HTML-inhoud van het nieuwsbericht invoeren.

NewsCreationTitleContent

De werking van de HTML-editor wordt uitgelegd in deze sectie van de handleiding.

2. Beschrijving

De beschrijving moet je invullen, want die verschijnt in de lijst met nieuwsberichten. Klik in het vakje om een beschrijving toe te voegen.
NewsCreationDescription

3. Categorieën en tags

De categorieën zijn de onderwerpen die voor alle inhoudselementen van de site gelden. Om toegang tot de selectie van categorieën te krijgen klik je op Plus, selecteer vervolgens de gewenste categorie of categorieën.

De categorieën zijn door de persdiensten van de confederatie toegevoegd.

Met tags kan je trefwoorden toevoegen die een extensie van de zoekopdracht genereren (zie zoeken met trefwoorden voor voorbeelden).

NewsCreationCategorie
tags-news

4. Verbonden, Centrales en Sectoren

Om het nieuws op de verschillende plaatsen te tonen waar het moet verschijnen, moeten de juiste federaties, centrale en / of sectoren worden geselecteerd.

NewsCreationEntities
Zodra de verschillende entiteiten zijn geselecteerd, klikt je op de knop 'Done'.
NewsCreationEntities2

5. Beeld

De afbeelding is belangrijk, want die verschijnt in de nieuwslijsten en onder de titel op de detailpagina's.

NewsCreationImage

6. URL

Als je nieuwskrant speciale tekens of tekens met een accent bevat, moet je de URL corrigeren die door het platform is gegenereerd om de tekens te verwijderen.

Hiervoor moet je 'More options' openen met het pijltje links. Daarna klik je op het potloodje naast de gegenereerde URL en vervang je de tekens met accenten door een versie zonder accent en verwijder je speciale tekens of vervang je ze door een streepje.

7. Bewaar je nieuwsbericht

Er zijn verschillende mogelijkheden:

Met de knop 'Publish' kan je het nieuwsbericht publiceren. Wil je dat het bericht op de website verschijnt? Dan moet je het nog synchroniseren. Daarover leer je meer op de pagina 'synchronisatie in PROD'.

De knop 'Save as draft' slaat een conceptversie van het nieuwsbericht op.

Wanneer je bovenaan op het pijltje 'All items' klikt voor je kiest voor 'Publish' of 'Save as draft', wordt het bericht niet opgeslagen.

Wanneer je bovenaan op de knop '...' drukt, kan je de publicatie inplannen. Wanneer je hier klikt, opent er een pop-up. Je kan de datum en het tijdstip van publicatie invoeren en eventueel de datum en tijd van wanneer je het bericht wil 'unpublishen'.