Publieke website

Gebruikershandleiding

Beheer van beelden

Let op de titel van het beeld dat je uploadt. Het is de bestandstitel die je ziet verschijnen in de URL en in het tabblad van je browser. Denk ook hier na over trefwoorden en voeg tags toe. 

Er zijn twee manieren om een beeld op te laden:

1. Je opent de bibliotheek waarin je een document wil toevoegen en klikt op 'Upload images'.

Je krijgt een scherm te zien waarin je afbeeldingen kan selecteren vanop je computer en uploaden in Sitefinity. Dat kan door de afbeelding te zoeken via de Windowsverkenner of door ze in het kader te slepen.
Wanneer de afbeeldingen is toegevoegd, kan je nog even nagaan of je ze in de juiste bibliotheek hebt geplaatst. Daarna kies je voor 'Publish' of 'Safe as draft' onderaan.

2. Je uploadt een afbeelding direct vanuit een content item in een pagina. 

Op deze manier kan je slechts één afbeelding selecteren als dat item slechts er slechts één toelaat. Als de upload is gedaan, zal de gemaakte afbeelding of afbeeldingen worden gekoppeld aan het element dat je aan het bewerken was.

Afbeeldingen worden gemaakt in de geselecteerde taal. Je kan ze ook activeren en publiceren in een andere taal. 

Wil je een afbeelding in een taal bewerken? Klik op de naam van de afbeelding in de lijst in een bepaalde bibliotheek. Wil je de afbeelding bewerken in een andere taal? Klik op het taalknopje naast de afbeelding.

In de bewerkingspagina kan je de afbeeldingseigenschappen bewerken. Via het draaiwiel in de rechterbovenhoek van de afbeelding kan je ook een afbeelding vervangen met 'Replace the file'. Op die manier wordt de huidige afbeelding overal op de website vervangen door de nieuwe. Met 'Use another file for this translation' kan je een afbeelding voor die taal aanpassen.

Wanneer je iets aanpast, moet je steeds op 'Publish' drukken. Om de wijziging in de productieomgeving zichtbaar te maken moet je nog synchroniseren.