ACV-loopbaaninfo en -oriëntering

Het ACV staat je bij tijdens je hele loopbaan: van hulp bij afstuderen en studentenwerk tot de combinatie van werk en privé en pensioen.

De zoektocht naar werk verloopt niet altijd even vlot.  Je thuissituatie, de opleidingen die je volgde, een snel veranderende werkomgeving,… het heeft allemaal een sterke invloed op hoe jouw loopbaan vorm krijgt.  Je moet vaak keuzes maken die gepaard gaan met heel wat vragen over de gevolgen zowel op korte als op lange termijn.

Het ACV helpt je te bouwen aan jouw loopbaan. Je kan bij ons terecht met al je vragen over je loopbaan, arbeid en inkomen. We geven je alle info over je rechten en plichten, maar ook advies over de voor- en nadelen die maatregelen/systemen of keuzes hebben.

Voor individueel loopbaanadvies kan je terecht bij:

Onze ACV-dienstverleners

Zij staan je bij met raad en daad met sociaal-juridische informatie over je loopbaan. Zoals informatie over rechten en plichten, aanvragen, …  Spring eens binnen in het ACV-dienstencentrum in jouw buurt.

Onze ACV-zoneverantwoordelijken

Zij geven je sociaal-juridisch advies en helpen je gerichte keuzes te maken zowel bij het begin, tijdens of op het einde van jouw loopbaan. Ze beantwoorden je vragen over studentenwerk, interim, arbeidsvergunningen, combinatie arbeid/gezin, eindeloopbaan,…. Samen met jou bekijken ze de voor- en nadelen van maatregelen, statuten en systemen. Als dat nodig is, verwijzen ze je gericht door naar andere instanties, diensten of organisaties. Je maakt best een afspraak vooraf met de zoneverantwoordelijke. Je vindt hier de contactgegevens het ACV-dienstencentrum in jouw buurt.

Onze ACV-bijblijfconsulenten

Onze bijblijf-consulenten helpen je bij je zoektocht naar (ander) werk of een geschikte opleiding. Tijdens een kortdurende begeleiding krijg je nuttige informatie en tips. Ze bekijken samen met jou welke (andere) richting je best uitgaat. Wanneer je graag een opleiding zou volgen of intensievere begeleiding wenst, helpen ze je bij het zoeken naar een organisatie je best verderhelpt. Meer info over blijblijven vind je ook hier. Je kan een afspraak maken met de bijblijfconsulent in je buurt. Je vindt er ook de contactgegevens.

Let op: bij het ACV kun je overal in Vlaanderen terecht voor loopbaanadvies. De dienstverlening wordt niet aangeboden in het Brussels Gewest.

De ACV-bijblijfconsulenten zijn experten in solliciteren, oriënteren, opleidingen, de spelregels op de arbeidsmarkt, de gevolgen van herstructurering,… Hun taak? Jou begeleiden naar de juiste job, de juiste opleiding, de juiste organisatie. Zij staan jou bij met tips en advies.

Levenslang leren

Als werknemer wil je vaak niet alleen bijblijven met de nieuwe evoluties in de economie of op de arbeidsmarkt, maar wil je ook vooruit in het leven, promotie maken of de kans op een betere job verhogen. Of je wilt specialiseren. Omdat het je interesseert of omdat je maatschappelijk sterker wilt staan. Maar vaak komt een extra opleiding er niet van: te weinig tijd of te duur. Onder druk van het ACV kwamen er in 2003 loopbaancheques die een stuk van de kosten helpen dekken.

De consulenten versterken je in het maken van een keuze zodat je je verdere loopbaan vorm kan geven en ze helpen je bij het zoeken naar de voor jou ideale opleiding en/of bij sollicitatiewerk. Als werkzoekende heb je heel wat rechten en plichten. Je komt met heel wat organisaties in contact en je wordt bestookt met informatie. De ACV-Bijblijfconsulenten helpen je op weg. Ze kunnen je informatie geven over tal van opleidingen en checken of je recht hebt op tegemoetkomingen. Kortom, ze gidsen je doorheen het opleidingslandschap.

More Info

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.