Solidariteitsmanifestaties voor de grootste Italiaanse vakbond CGIL


Op zaterdag 9 oktober werd tijdens een betoging in Rome tegen de coronapas het nationale hoofdkwartier van de Italiaanse vakbond CGIL bestormd door een neofascistische groep die het gebouw vernielde.

ACVBIE heeft een boodschap van solidariteit gestuurd naar CGIL en veroordeelt deze aanslag met klem. De verontrustende opkomst van extreemrechts en het fascisme overal ter wereld is een bedreiging voor onze democratische samenleving en een trieste herinnering aan donkere tijden in de Italiaanse en Europese geschiedenis. 

Het ACV betuigt haar solidariteit en roept op tot internationaal verzet tegen geweld en de opkomst van het fascisme. Het zal deelnemen aan het moment van solidariteit dat op 16 oktober om 11 uur op het Luxemburgplein in Brussel wordt georganiseerd.

Personalization