Opgelet voor pogingen tot phishing via SMS'en en mails die in naam van de RJV circuleren


In deze periode waarin het vakantiegeld betaald wordt, waarschuwt de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) de mensen die frauduleuze sms’en en mails in naam van de instelling ontvangen. De RJV heeft het nodige gedaan om de valse sites te blokkeren, maar er kunnen nog altijd  sms’en met nieuwe links circuleren. We vragen aan de bestemmelingen van het bericht om nooit op de link in de sms te klikken.

De RJV waarschuwt voor frauduleuze SMS'en en e-mails die momenteel in omloop zijn. In de SMS of e-mail wordt gevraagd om je rekeningnummer door te geven via een link die leidt naar een valse website van de RJV. Hierbij wordt ook gevraagd om je DIGIPASS te gebruiken. Klik nooit op deze link die je ontvangt via SMS! De RJV stuurt nooit SMS-berichten en vraagt nooit om je DIGIPASS te gebruiken.

De link leidt naar een valse RJV-website. Als een persoon je opbelt om je persoonlijke gegevens op te vragen en om je DIGIPASS te gebruiken, doe dit dan zeker niet!

Als je je rekeningnummer wil meedelen of wijzigen, gebruik dan de online toepassing mijnvakantierekening.be of het online formulier op de officiële website www.rjv.fgov.be / www.rjv.be.

Personalization