Arbeidsongevallenwet viert haar 50ste verjaardag

Shutterstock


Op 10 april viert de arbeidsongevallenwet haar 50ste verjaardag. Deze wet verplicht de werkgever om een verzekering voor arbeidsongevallen af te sluiten bij een erkende verzekeringsonderneming. Meer info over de geschiedenis van deze wet vind je hier.

Jammer genoeg ligt het aantal arbeidsongevallen nog steeds veel te hoog. Bovendien worden veel van deze ongevallen niet door de werkgevers gemeld. Daarom eist ACVBIE dat een kopie van de aangifte van het arbeidsongeval aan het slachtoffer wordt bezorgd. Voor ACVBIE blijft preventie een absolute prioriteit!

Wens je meer info over wat je moet doen als je het slachtoffer wordt van een arbeidsongeval? Bekijk dan zeker onze informatiepagina 'Wat doe ik bij een arbeidsongeval?', waar je ook tal van interessante brochures kan terugvinden.

Personalization