Vlaams regeerakkoord: jongeren zitten in de hoek waar de klappen vallen!


Op woensdag 23 oktober voerden de militanten van BIE Young, de jongerenorganisatie van ACVBIE, actie tegen de beslissingen van de Vlaamse regering, die onder andere de woonbonus voor nieuwe leningen afschaft zonder sociaal alternatief en flink snoeit in de indexering van de kinderbijslag.

Voor het gebouw van N-VA bouwden de jonge militanten een kartonnen huis, als symbool voor de woning van een jong gezin, om het vervolgens omver te gooien met ‘Angry Birds’-knuffels.

Na deze symbolische actie werd een delegatie van BIE Young ontvangen in het partijhoofdkwartier door Vlaams Parlementslid Freya Perdaens. Daar werden de bezorgdheden waarmee de jongeren zitten, zoals bv. ook de jeugdlonen, het afschaffen van de wachtuitkeringen, het ontzeggen van de toegang tot tijdelijke werkloosheid en de steeds precairder wordende arbeid en de toenemende eis tot flexibiliteit (flexi-jobs), overgemaakt.

» Download hier het persbericht (pdf)
» Download hier de beeldvorming over de woonbonus (pdf)
» Download hier de beeldvorming over de kinderbijslag (pdf)

Personalization