KMO-werknemers, hoe gaat het ermee?

De KMO-werking van het ACV West-Vlaanderen is gestart met een bevraging bij KMO-werknemers. ‘Bedrijven met minder dan 50 werknemers hebben vaak geen vakbondsvertegenwoordiging op de werkvloer. We willen weten hoe zij werken in tijden van corona ervaren en welke gevolgen zij ondervinden. Vervolgens zullen we die ervaringen vergelijken met deze uit grotere ondernemingen’, vertelt Peter Debaenst van het ACV.

Op maat

Peter: ‘Het is de bedoeling om echt op maat met de specifieke belangen en bezorgdheden van de KMO-werknemers aan de slag te gaan. Ook grotere bedrijven waar geen vakbondsvertegenwoordiging is, nemen we mee in dit onderzoek.’

Oproep

Enkele weken geleden stuurde het ACV West-Vlaanderen de KMO-werknemers al een e-mail met de vraag om mee te werken aan de bevraging. Ondertussen vulden al een duizendtal werknemers de online enquête in. ‘Maar we willen ons niet beperken tot wie een e-mailadres heeft: we doen bij deze graag een oproep aan iedere KMO-werknemer om aan de bevraging deel te nemen’, besluit Peter.

Ondertussen is de bevraging afgelopen en kan je dus niet meer invullen. Binnenkort komt ACV West-Vlaanderen met de resultaten.

Personalization