Werk aan je digiskills

In deze onzekere tijden op de arbeidsmarkt slaan POM, VDAB, Huis van het Leren samen met de vakbonden de handen in elkaar om tijdelijk werklozen - vrijblijvend en gratis - te begeleiden naar een gepast regionaal opleidingsaanbod.

Digitalisering

Binnen het sociaaleconomische luik van het provinciaal relanceplan is digitalisering een belangrijke focus. In een snel veranderend economisch landschap - versneld onder invloed van de coronacrisis - is het belangrijk dat ondernemingen én werknemers klaar zijn voor de golf van digitalisering en robotisering.

Bijscholing tijdelijk werklozen

Sommige sectoren hebben het momenteel al hard te verduren, bij andere sectoren dreigt de groeivertraging tot jobverlies te leiden. Wat nu door tijdelijke werkloosheid opgevangen wordt, kan op termijn voor sommige werknemers in volledige werkloosheid eindigen. Daarom is het een goed idee voor wie nu langdurig tijdelijk werkloos is, om van de periode gebruik te maken zijn of haar digitale vaardigheiden bij te scholen. De drie vakbonden hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen en samen met VDAB en het Huis van het Leren, ondersteund door de POM West-Vlaanderen een aanbod uitgewerkt.

Scan en advies

Dit is een vrijblijvend, gratis aanbod: ACV-bijblijf brengt via een korte scan en een gesprek je digitale vaardigheden in kaart en geeft je advies over welke opleidingen voor jou geschikt zouden kunnen zijn. Op maat, in jouw regio. Zo kan je ervoor zorgen dat je na deze coronaperiode alvast goed gewapend op de arbeidsmarkt bent. 

Piloot Zuid-West-Vlaanderen

Het project is vorige week opgestart in Zuid-West-Vlaanderen. Na de zomer zullen de verschillende partners een aanbod voor de hele provincie klaar hebben.

Personalization