Tijdelijk werkloos? Werk je digiskills bij!

Dienstverlening-loopbaanadvies

Binnen het sociaaleconomische luik van het provinciaal relanceplan is digitalisering een belangrijke focus. In een snel veranderend economisch landschap - versneld onder invloed van de coronacrisis - is het belangrijk dat ondernemingen én werknemers klaar zijn voor de golf van digitalisering en robotisering.

Bijscholing tijdelijk werklozen

Sommige sectoren hebben het momenteel al hard te verduren, bij andere sectoren dreigt de groeivertraging tot jobverlies te leiden. Wat nu door tijdelijke werkloosheid opgevangen wordt, kan op termijn voor sommige werknemers in volledige werkloosheid eindigen. Daarom is het een goed idee voor wie nu langdurig tijdelijk werkloos is, om van de periode gebruik te maken zijn of haar digitale vaardigheiden bij te scholen. Op die manier krijgt men een sterkere positie op de toekomstige arbeidsmarkt, hetzij voor de huidige werkgever, hetzij voor toekomstige vacatures. De drie vakbonden hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen en samen met VDAB en het Huis van het Leren, ondersteund door de POM West-Vlaanderen een aanbod uitgewerkt.

Scan en advies

Dit is een vrijblijvend, gratis aanbod: ACV-bijblijf* brengt via een korte scan en een gesprek je digitale vaardigheden in kaart en geeft je advies over welke opleidingen voor jou geschikt zouden kunnen zijn. Op maat, in jouw regio. Zo kan je ervoor zorgen dat je na deze coronaperiode alvast goed gewapend op de arbeidsmarkt bent.

Piloot Zuid-West-Vlaanderen

Nog voor de zomervakantie start dit project op. De piloot is voor de regio Zuid-West-Vlaanderen. Na de zomer zullen de verschillende partners een aanbod voor de hele provincie klaar hebben.

Ga je graag in op dit aanbod? Of wil je meer informatie?
Vul dit formulier (klik op link) in en we nemen contact met je op.

Twijfel je of dit wel iets voor jou is of als dit wel nuttig voor je zou zijn? Neem dan zeker ook contact op via bovenstaand formulier. Dan bekijken we dit samen.

*de ACV-bijblijfwerking maakt deel uit van een door ESF gefinancierd project Mind the Switch, in de schoot van de vzw ACV Innovatief.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.