Denk je aan bijen dan is de honing nooit ver weg. Vanaf de vroege lente tot in de herfst werkt de bijenkolonie keihard om een honingvoorraad aan te leggen. Honing die moet dienen om de winter door te komen. Het is een uiterst kostbaar goed dat ze met zorg opslaan in de mooie structuur van honingraten, beschermd door de korf. Wie de korf aanvalt, zal het geweten hebben, want bijen kunnen pijnlijk prikken. 

Werknemers zijn niet anders. Elke dag wordt er hard gewerkt, om een zo goed mogelijk leven uit te bouwen. Daarbij werd een sterke structuur op poten gezet voor wie ‘in de winter terecht komt’. Elke maand zetten we met z’n allen een deel van ons inkomen apart: Voor wie een aanvulling op zijn inkomen kan gebruiken, of voor wie een vervangingsinkomen nodig blijkt. Een wereldwijd geroemde sociale zekerheid is de vertaling van die solidariteit. 

Met onze bijdragen helpen we hen die daar nood aan hebben. Want niemand weet op voorhand wat het leven in petto heeft. Geluk en pech zijn vaak heel onrechtvaardig verdeeld.  

20190930-gras

Personalization