Autogrill.....en wie is dan de volgende op de luchthaven van Zaventem

Autogrill is van plan om 168 werknemers in vast dienstverband (COD) te ontslaan. Deze aankondiging was reeds een tikkende tijdbom, omdat Autogrill sinds maart 2020 op de luchthaven van Zaventem al meer dan 100 werknemers (contracten van bepaalde duur) had gestopt.

Autogrill heeft een groot aantal merken in het land: Starbucks, autoweginstallaties, Exki Auto Brugge, CaresQuick, KFC (Brussel-Noord) en de horeca uitbatingen op de luchthaven van Zaventem. Deze laatsten lijken het meest getroffen te worden door de aangekondigde herstructurering.

In 2019 genereerde de luchthaven een omzet van 153 miljoen euro voor Autogrill. Sinds begin van de coronacrisis is het reizen vanop onze luchthaven van Zaventem steeds verminderd, waardoor alle werknemers tijdelijk in coronawerkloosheid zijn. Fase 1 van de informatie en communicatie is nog steeds aan de gang op het moment van publicatie van dit persbericht. Het vakbondsteam probeert alle mogelijke alternatieven te zoeken om deze economische, sociale en menselijke ramp die boven de hoofden van de werknemers hangt, zoveel mogelijk te beperken. In een gemeenschappelijk vakbondsfront wordt een oproep gedaan aan de federale overheid van ons land om de werknemers van de horeca te redden, die in het bijzonder het slachtoffer zijn van de economische en sociale gevolgen die Covid 19 heeft veroorzaakt.

De tijdelijke werkloosheid op de luchthaven van Zaventem is nu al 11 maanden zonder onderbreking aan de gang. De werknemers in de horeca zijn de eerste bijkomende slachtoffers van de herstructureringen; herstructureringen die op de luchthaven van Zaventem op andere sectoren wachten, als onze autoriteiten er geen bijzondere aandacht aan besteden. Enkele maanden geleden heeft de Belgische overheid een lening van 290 miljoen euro verstrekt om Brussels Airlines te helpen de Covid 19-crisis te boven te komen. Hetzelfde is dringend nodig voor alle bedrijven die op de luchthaven van Zaventem actief zijn. Autogrill riskeert de volgende te worden als de federale overheid doof blijft voor onze oproep en aanvaarden bewust de economische, sociale en menselijke nefaste gevolgen die de nevenslachtoffers, die "werknemers" worden genoemd, zullen moeten dragen

Personalization