ACV of ACV Puls?

Het verschil tussen de bediendencentrale ACV Puls en de Confederatie ACV.

ACV Puls

ACV Puls is een onafhankelijke vakbondscentrale die opereert onder de vlag van het grotere ACV. De centrale komt op voor alle aangesloten bedienden en kaderleden, ongeacht de sector waarin ze werken. Wij verdedigen daarmee de belangen van werknemers uit ruim 40 (!) verschillende paritaire comités. Dat betekent dat een verpleegster, bankbediende, ingenieur, een werknemer uit de chemie, een accountant, een kassierster en een kinderverzorgster... allemaal beroep kunnen doen op de diensten van ACV Puls. 

Ben je bediende in een winkel, een ziekenhuis, een kantoor, een bank of nog een andere onderneming?

  • Dan ben je met vragen over je contract, je loon of je werknemersrechten bij ACV Puls aan het juiste adres.
    Als gespecialiseerde bediendencentrale zijn wij beter op de hoogte van de concrete afspraken en regelingen die in de verschillende sectoren zijn gemaakt voor bedienden.
  • We behandelen ook vragen over loon, arbeidsduur, vakantiedagen, vakantiegeld, tijdkrediet, educatief verlof, ontslag, brugpensioen, enz.
  • We bieden ook individuele begeleiding aan bij problemen met je werkgever of vragen over je loopbaan.
  • Je kan bij ons terecht voor algemene informatie, maar ook voor persoonlijke berekeningen in het kader van bijvoorbeeld je brugpensioen of tijdkrediet.

ACV

Het grotere ACV is dan weer meer vertrouwd met de sociale zekerheid. De werkloosheid is daar wellicht het belangrijkste voorbeeld van.

  • Voor vragen over je uitkering of je rechten als werkloze is het ACV je aangewezen partner.
  • Het ACV beheert ook je lidmaatschap. Niet alleen betaal je de ledenbijdrage aan het ACV, maar zij houden ook administratief je dossier in orde.
  • Als je dus verhuist of van werk verandert, geef je best een seintje aan het ACV. Het ACV heeft dienstencentra in talloze gemeenten in Vlaanderen en Brussel.

Als je niet goed weet waar je met je concrete vraag terecht moet, kan je ons steeds contacteren. We proberen je altijd verder te helpen.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.