Internationale vrouwendag op 8 maart

De Internationale vrouwendag zet elk jaar op 8 maart de strijdbaarheid en solidariteit van en met vrouwen overal ter wereld in de focus. ACV Puls onderschrijft deze internationale solidariteitsdag ten volle. 

Brussel

Ook dit jaar vinden er op 8 maart op diverse locaties manifestaties en acties plaats. Vanuit ACV Puls roepen we op om deel te nemen aan de Wereldvrouwenmars op zondag 8 maart om 14 uur - start en aankomst aan het Centraal Station in Brussel. Je kan er ook het feministisch dorp bezoeken, of om 13 uur deelnemen aan de flashmob.

In Brussel wordt de actie concreet toegespitst op de situatie van vrouwen in de distributiesector, waar zondagwerk aan de orde van de dag is. Vanaf 12 uur wordt actie gevoerd in de Anspachlaan, vlak bij de winkels die op zondag open zijn zoals de AD Delhaize en 2 Carrefour Expressen, Brico, … Het zijn bovendien ook allemaal franchisewinkels waar de medewerkers minder verdienen dan binnen de ‘eigen’ winkels van Carrefour, Delhaize, Brico, … Ook de actie in Brussel verdient daarom volle steun. Kom gerust ook naar Brussel om de eisen naar waardig werk voor vrouwen te ondersteunen. 

Antwerpen

Nog op 8 maart organiseert het Collectief 8 maars opnieuw acties in verschillende steden. In Antwerpen start om 13.30 uur de Women’s March tegen seksisme. De optocht gaat van de Ossenmarkt naar het De Coninckplein. Aansluitend vindt op het De Coninckplein het Women’s Strike Festival plaats (van 14 uur tot 18 uur) met optredens, flashmob, getuigenissen van acties, interactieve stands en workshops.  

Het Collectief 8 maars roept daarnaast ook op om op 8 en 9 maart te staken en/of symbolisch gedurende één of meerdere uren het werk neer te leggen. Allerlei actievormen zijn denkbaar zoals strikt de voorziene middag- en koffiepauzes opnemen, geen extra taken opnemen die dag, je “out off office” aanzetten met een boodschap over 8 maart, …

ACV en ACV Puls willen meer tijd voor gelijkheid

Maart is traditioneel ook de maand waarin het ACV aandacht vraagt voor gendergelijkheid. Dit jaar staan de acties in het teken van “Tijd om uit te waaien? Het ACV wil meer tijd voor gelijkheid”. Daar hoor je zeker later nog van!

 

Personalization