Meer dan 500 personeelsleden op straat bij CG Power Systems & CG Holdings

Zoals verwacht sprak de ondernemingsrechtbank in Mechelen op 3 februari het faillissement uit van CG Power Systems en CG Holdings uit Mechelen. Iets meer dan 500 personeelsleden, onder wie een kleine 200 bedienden, staan nu definitief op straat.

Het ging al lange tijd slecht met de fabrikant van transformatoren, dat in handen was van het omstreden Indiase moederbedrijf CG Global. Bij CG Global werd in het verleden ook al fraude vastgesteld. Daarop stopten de banken met de financiering van het bedrijf, waardoor onder andere lonen niet meer werden uitbetaald.

“We hadden deze uitspraak wel verwacht”, reageert Peggy Schuermans van ACV Puls. “Maar dat maakt het er niet minder pijnlijk om. Voor veel van de personeelsleden is dit zonder meer een financieel drama”, besluit Peggy Schuermans.

Personalization