Swissport Cargo zet gezondheid werknemers op het spel!

Bij Swissport Cargo, de cargoafhandelaar op de luchthaven Brussels Airport, werd op meer dan 100 plaatsen asbest aangetroffen. “Swissport Cargo nam niet de nodige voorzorgsmaatregelen zodat het risico bestaat dat werknemers in contact zijn gekomen met asbestdeeltjes”, waarschuwen de vakbonden ACV Puls en BBTK-SETCa in gemeenschappelijk front.
De vakbonden vinden het schandalig en ongehoord dat het bedrijf zo lichtzinnig omspringt met de gezondheid van de werknemers. 
“Wij eisen garanties voor het verdere verloop van de renovatiewerken en voor de werknemers die mogelijk in aanraking zijn gekomen met asbest”, zeggen de vakbondssecretarissen Hans Elsen (ACV Puls) en Olivier Van Camp (BBTK-SETCa). “Swissport Cargo moet schuld bekennen en opdraaien voor mogelijke compensaties. Als de directie op de diverse punten niet ingaat op onze eisen, zal de nachtploeg niet aan het werk gaan”.
De vakbonden stellen vast dat Swissport Cargo, de betrokken aannemer en luchthavenuitbater Brussels Airport Company (BAC) naar elkaar zitten te wijzen. “Het wordt tijd dat ook BAC, als exploitant van de luchthaven, zijn verantwoordelijkheid opneemt”.

Personalization