Ondersteun mee burgerinitiatief "Right to Cure"

ACV Puls en de Christelijke Mutualiteiten doen samen met andere middenveldorganisaties een oproep om het Europees Burgerinitiatief “Right to Cure” te ondersteunen.

Nieuwe vaccins tegen COVID-19 worden ontwikkeld dankzij grote sommen publiek geld door farmaceutische firma’s die hierop een patentrecht nemen. Ze vragen een prijs die de regeringen van de rijkere landen wel willen betalen, maar waarbij vaststaat dat 90% van de armere wereldbevolking uit de boot zal vallen.

Iedereen moet recht hebben op COVID-19-vaccins om zich te beschermen tegen deze pandemie

Decennia geleden werd ook het poliovaccin op de markt gebracht. Gezien de grote noodzaak deze verlammende ziekte te overwinnen werd dit vaccin toendertijd op de markt gebracht zonder patent. Daardoor raakte polio in vele delen van de wereld uitgeroeid.  Wij willen hetzelfde voor het COVID-19-vaccin.

Het Europees Burgerinitiatief “Right to Cure” wil in Europa 1 miljoen handtekeningen verzamelen om zich te wenden tot de Europese Commissie en daar een wetswijziging voor te stellen.  ACV Puls roept op om dit burgerinitiatief te steunen door de petitie te tekenen. Draag jij je steentje bij?

Personalization