Hang het mee uit, voor een sterke(re) sociale zekerheid!

Ondersteun onze campagne, en download onderaan je affiche en postkaart.

De huidige coronacrisis heeft ons land nog steeds in zijn greep. We betreuren de vele duizenden overledenen, en we leven mee met hun familie en vrienden. Deze gezondheidscrisis brengt heel wat uitdagingen met zich mee, maar als we voor één ding dankbaar mogen zijn, is het de sociale zekerheid. Zeker nu hebben we absoluut nood aan een solidair systeem dat niemand uitsluit, zodat mensen die tijdelijk werkloos zijn niet financieel ten onder gaan. Zodat zieken niet ook nog eens een peperdure ziekenhuisfactuur krijgen.

Met name de ganse gezondheidszorg staat enorm onder druk, met regeringen die nog verder willen besparen op een systeem waar we best trots op mogen zijn.

Dit is hét moment om de sociale zekerheid in de schijnwerpers te zetten, om onze beleidsmakers nog maar eens duidelijk te maken dat elke Belg, zeker nu, gebaat is bij een sterke sociale zekerheid. Want het is elke Belg die bijdraagt aan dit solidair systeem. Jij en ik. Bovendien willen we met deze campagne druk blijven zetten om te investeren in hogere uitkeringen, in zorginstellingen en zeker in het personeel dat er werkt, diegene voor wie we elke avond om 20 uur solidair applaudisseren.

Dus, nee, wij willen geen besparingen op de sociale zekerheid. Wij willen een sterke(re) sociale zekerheid.

 

Personalization