Herstel na burn-out

Burn-out: stap voor stap naar een beter evenwicht

Tot nader order zijn alle infosessies geannuleerd omwille van het coronavirus

Deze vierdaagse richt zich tot werknemers die aan het herstellen zijn van burn-out. Heb je al enkele stappen gezet op weg naar herstel maar ben je nog niet toe aan werk hervatten? Dan kan je deze workshop volgen om de volgende passen te realiseren. Als je er weer aan toe bent om na te denken over je werksituatie, dan kan je vanuit deze workshop de overgang maken naar een volgende stap: loopbaanbegeleiding.

 

Je gaat aan de slag met oefeningen om het zelfinzicht en zelfwaardering te verhogen. Je oefent met persoonlijke uitdagingen en krijgt de kans om ervaringen uit te wisselen met bondgenoten. Volgende thema’s komen tijdens de 4 workshops aan bod:

  • Je typische patronen, eigenschappen en patronen die je helpen, maar je ook gevoelig maken voor stress.
  • Een burn-out is onlosmakelijk gekoppeld aan een (werk)situatie. Wat zijn je specifieke “triggers”? We brengen de lekken en aanleidingen op je werksituatie in kaart en bekijken wat er kan veranderen.
  • We staan stil bij hoe het verder kan. Hoe leer je rationeel reageren en assertiever communiceren. Welke blokkades wil je overwinnen? Via methodieken uit het time management en assertiviteitstraining leer je rekening houden met de verschillende rollen die je opneemt en vervolgens keuzes maken in taken en activiteiten die je wil opnemen. En als extra leer je gepast omgaan met complimenten. 
  • Je komt tot een haalbaar en goed gedoseerd actieplan dat je verder helpt herstellen en niet nog meer uitput.
Praktisch

De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Op de voorafgaande infovergadering over burn-out zijn meer deelnemers mogelijk.

Herstelvierdaagse en infosessie burn-out in Hasselt

  • Op woensdagen 13 & 27 mei en 10 & 24 juni 2020, telkens van 13.30 tot 17 uur, gaat deze herstelvierdaagse door in de gebouwen van ACV, Mgr. Broekxplein, Hasselt.


    schrijf je meteen in

  • Op woensdag 29 april 2020 van 14 tot 16 uur, gaat op dezelfde locatie een infosessie burn-out door. Het moment is bedoeld voor wie meer wil weten over burn-out, voor zichzelf, voor iemand uit zijn/haar omgeving of voor zijn/haar werkvloer. Wie deze infosessie volgt, kan zich ook inschrijven voor het vierdaagse hersteltraject.

    schrijf je meteen in

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.