Wandelcoaching

Naast de ‘klassieke’ loopbaanbegeleiding die zich afspeelt op kantoor, kan je ook kiezen voor ‘wandelcoaching’. Ben je iemand die zich goed voelt in de buitenlucht, ben je graag op stap, weet je van jezelf dat je creatiefste ideeën niet noodzakelijk aan je bureau opborrelen of heb je er gewoon zin in, dan is wandelcoaching iets voor jou.

Werkt dit beter dan een gesprek in het kantoor van de loopbaancoach? Dat hangt vooral af van jezelf en je eigen ingesteldheid. Wat voor de ene persoon heilzaam werkt, is voor een ander soms minder verkwikkend.

Je kan ook gaan voor een mengvorm. Een loopbaanbegeleiding bestaat doorgaans uit 5 of meer gesprekken. Niet alle momenten hoeven al wandelend. Je kan afwisselen. En uiteraard kan je het ook van het weer laten afhangen. Wandel je in de zomer graag in het zonnetje? Of helpt een pittige herfstwandeling je om je gedachten op een rijtje te zetten? Alle seizoenen hebben hun charme en mogelijkheden. Dus ook hier geldt: jij kiest.

Troeven van wandelcoaching
  • Wandelen is sporten. Het wekt, net als bij lopen en fietsen, endorfine op in je lichaam. Endorfine maakt je alerter, waardoor ideeën sneller opkomen. Bovendien geeft endorfine je extra energie, wat mooi meegenomen is.
  • Naast mekaar lopen geeft soms een comfortabel gevoel. Je kijkt mekaar immers niet recht in de ogen, wat maakt dat je snel en makkelijk tot inzichten in jezelf komt. De oplossing voor problemen is soms sneller gevonden, moeilijkere onderwerpen zijn net iets makkelijker bespreekbaar.
  • Soms staan we tijdens de coaching letterlijk stil of pauzeren we even op een bank. Het zicht op een fijn panorama kan verhelderend werken.
  • Op smalle paadjes lopen we achter mekaar. Een stilte-moment na een confronterend inzicht kan deugd doen. Aan een bureau voelt dat doorgaans minder comfortabel.
  • Je manier van ademhalen vertelt wel wat over jou. Je zet je werktempo wel eens over op je wandeltempo.
    Door het wandelen is het luisteren naar mekaar anders. Actief luisteren is luisteren met aandacht. Al wandelend zijn alle zintuigen alert, je maakt gemakkelijker verbinding met mekaar en je reageert adequaat.
  • Wandelcoachen vraagt om het nodige werk achteraf. Stilstaan bij je reflecties en doelen hoort er bij.
Meer weten?

Neem contact op met onze loopbaancoaches

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.