Allerlei workshops

Workshops

 • We organiseren regelmatig workshops rond een aantal items die met je job of je functioneren te maken hebben. Het huidige aanbod lees je hieronder of op www.jeloopbaan.be.
 • Er is niet altijd een aanbod voor elke workshop. We houden je op de hoogte via onze ledennieuwsbrieven. Ben je geen lid? Kijk dan af en toe eens op deze pagina.
 • Heb je nog vragen, aarzel niet ons te contacteren via mail.

Burn-out: herstel en naar een beter evenwicht

Op dit moment zijn er geen workshops gepland.

 • Deze workshop richt zich tot werknemers die herstellen van een burn-out. Je gaat aan de slag met oefeningen om het zelfinzicht en zelfwaardering te verhogen. Je oefent met persoonlijke uitdagingen en krijgt de kans om ervaringen uit te wisselen met bondgenoten.
 • Ben je nog niet toe aan werkhervatting? Dan kan je deze workshop volgen om de volgende stappen naar herstel te realiseren.
 • Als je er weer aan toe bent om na te denken over je werksituatie, dan kan je vanuit deze workshop de overgang maken naar een volgende stap: loopbaanbegeleiding.
Thema's die aan bod komen:
 • Typische patronen, eigenschappen en patronen die je helpen, maar ook gevoelig maken voor stress.
 • Een burn-out is onlosmakelijk gekoppeld aan een (werk)situatie. Wat zijn je specifieke “triggers”? We brengen de lekken en aanleidingen op je werksituatie in kaart en bekijken wat er kan veranderen.
 • We staan stil bij hoe het verder kan. Hoe leer je rationeel reageren en assertiever communiceren. Welke blokkades wil je overwinnen? Via methodieken uit het time management en assertiviteitstraining leer je rekening houden met de verschillende rollen die je opneemt en vervolgens keuzes maken in taken en activiteiten die je wil opnemen. En als extra leer je gepast omgaan met complimenten. 
 • Je komt tot een haalbaar en goed gedoseerd actieplan dat je verder helpt herstellen en niet nog meer uitput.
Praktisch
 • Vierdaagse.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.
 • Op de voorafgaande infovergadering over burn-out zijn meer deelnemers mogelijk.
burn-out920x613

De kracht van ervaring - stilstaan en bewust keuzes maken als 50-plusser

Op dit moment zijn er geen workshops gepland.

Deze workshop richt zich tot werkende 50 plussers die willen stilstaan en nadenken over hoe ze in de tweede helft van hun loopbaan met plezier aan de slag kunnen blijven. Ook het wenkend perspectief van meer vrije tijd en pensioen komt aan bod. Tijdens deze workshop staat de uitwisseling van ervaringen centraal. We werken met reflectie-opdrachten, visualisatie-opdrachten, brainstormen in grote groep,… Ook creatieve technieken komen aan bod zonder dat je hiervoor een creatief talent hoeft te zijn. We gaan gedurende 4 halve dagen dieper op de volgende onderwerpen in:

 • Kijken naar de huidige situatie: Hoe is het om als 50 plusser aan het werk te zijn? Welke stereotypen leven er hieromtrent? Hoe beïnvloeden die jouw functioneren? Heeft het ouder worden ook voordelen?
 • Kijken met andere ogen: Jezelf kennen en waarderen als voorwaarde om naar de toekomst te kijken. Durven dromen over een wenkend perspectief. Welke overtuigingen belemmeren je?
 • Kijken vanuit jezelf: Veroudering: hoe ga je ermee om?  Wat geeft je energie? Welke energiebronnen zijn goed vertegenwoordigd? Welke zijn ondervertegenwoordigd? Hoe kan je je energie behouden? Welke batterijen ken je en kan je opladen? Welke batterijen kan je wat meer gebruiken? Hoe behoud je contact met jezelf?  
 • Kijken vanuit de put: Heb je al tegenslagen ervaren die een impact hadden of hebben op je loopbaan? Hoe ben je hiermee omgegaan? Wat heeft je geholpen?
 • Kijken naar de toekomst: Hoe kan je de ervaringen die je hebt opgebouwd benutten? Wat verwacht je nog van werk?  Waar wil je binnen 5 jaar staan? Binnen 10 jaar? Wat is er dan anders dan nu? Hoe kan je keuzes maken die binnen je eigen vermogen liggen?
oudere werknemer

Visibility

Op dit moment zijn er geen workshops gepland.

Ben jij ook op zoek naar manieren om jouw talenten te tonen of beter aan bod te laten komen? Dan is deze workshop iets voor jou.

 

jonge werknemer

CV en brief

Op dit moment zijn er geen workshops gepland.

Een goed cv is het halve werk. Het verhoogt aanzienlijk je kansen om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Brief

Interview

Op dit moment zijn er geen workshops gepland.

We leren we  hoe je je kan voorbereiden op een sollicitatiegesprek, hoe je te weten komt welke vragen er gesteld zullen worden en hoe je daar een klaar en duidelijk antwoord op geeft.


Veerkracht en stress

Er staat ondertussen een tweede cursus online van het Centrum voor Loopbaanontwikkeling: Veerkracht en stress. ACV-leden die willen werken aan herstel van burn-out, preventie tegen burn-out of zelfzorg op de werkvloer, kunnen zich gratis inschrijven voor deze cursus.

 • Dit is interessant voor leden die tijd willen besteden aan hun traject zonder dat ze gebruik kunnen maken van de loopbaancheques.
 • Naast het online traject kan er ook individuele begeleiding ingepland worden zodra men vast zit, of graag een inzicht of actie wil bespreken met een coach.
 • De voorafgaande info kan gegeven worden tijdens een kennismakingsgesprek, -mail of na een doorverwijzing door een collega.

Schrijf je in

COV-vrouw-stress-achter-pc

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.