De klant

Deze maand: Lindsay De Vylder is profwielrenner bij UCI Pro Team Sport Vlaanderen - Baloise

Wie?

Lindsay De Vylder

Klant bij?

Profwielrenner bij UCI Pro Team Sport Vlaanderen - Baloise

Profwielrenner en jong talent Lindsay De Vylder heeft sinds 2016 een contract bij UCI Pro Team Sport Vlaanderen - Baloise. Geen ploeg met de ambitie om aan de internationale top te staan, maar met de missie om jong talent naar de top te begeleiden. Hoe doen ze dat? “Bij Sport Vlaanderen gaat het er vrij relaxed aan toe. Ze geven je vertrouwen en tijd om je ding te doen en je sterktes ontdekken. Een pluspunt in vergelijking met een grote ploeg, die je meteen in een vaste rol duwt. Zo leer ik verschillende koersen en koersdisciplines ontdekken, om te kijken wat me echt ligt”, aldus Lindsay.

Na drie jaar als specialist op de piste, wilde Lindsay zich dit voorjaar meer tonen op de weg. Maar de coronacrisis besliste er anders over. Ondertussen heeft Lindsay de knop omgedraaid. “Ik ga mijn ambitie niet wegsteken, ik wil graag deelnemen aan een grote klassieker als Gent-Wevelgem of de Ronde van Vlaanderen. Sport Vlaanderen is een ploeg om mee door te stoten. Als je je niet kan tonen, is het een verloren jaar.”

Na Sport Vlaanderen wil hij graag naar een grote Belgische ploeg. Maar dan laat Lindsay wel zijn vrienden achter. “Het zijn allemaal Vlamingen in de ploeg, ook bij de staf. Er is dus geen taalbarrière, waardoor we meer een vriendengroep zijn dan collega’s. Iedereen in de ploeg verdient hetzelfde, dus heb je geen hiërarchie binnen de ploeg en dat is ook een groot verschil.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.