Afscheid van Hilde

Op donderdag 27 augustus 2020 is onze collega Hilde De Leeuw (61) plots en onverwacht overleden. Ze was jarenlang vakbondsverantwoordelijke voor het federaal team.

Hilde was de dapperste secretaris. Geen inspanning was haar te veel om haar leden te verdedigen. Altijd als eerste op  kantoor  om mails te beantwoorden, dossiers voor te bereiden of haar administratie bij te werken. En daarna vertrok ze steevast met haar trolley achter zich aan om te overleggen met administraties of te onderhandelen met weer eens een kabinet dat dwarslag en eens flink de levieten moest worden gelezen.

Hilde De Leeuw was een leeuwin. Ze beet zich als geen ander vast in een dossier. Iedereen die haar nodig  had,  kreeg  haar  onvoorwaardelijke  steun. Tijdens de kantooruren, ‘s avonds, in het weekend of desnoods tijdens  een cruise in Noorwegen: ze liet alles vallen om haar leden te helpen.

Maar bovenal was Hilde sociaal en zorgzaam en empathisch. Binnen het federaal  team  de  spilfiguur  die  nooit  een  verjaardag  vergat en van iedereen de namen van partners, kinderen en kleinkinderen wist. Ze was  zelf  ook  een  familiemens,  overduidelijk  trots  op haar nakomelingen waar ze maar al te graag over vertelde. Hilde was een plezier op onze werkvloer. Haar grapjes, uitdrukkingen en markante opmerkingen over chefs, directeurs en ministers doen ons nog altijd hoofdschuddend glimlachen.

Een collega uit de duizend. Goud waard.

Hilde, we missen je.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.