De militant

Deze maand: "De nieuwe manier van werken moet verder gaan dan telewerk"

 

Stefanie Vermeire (44)

is vrijgestelde afgevaardigde van ACV Openbare Diensten bij Universiteit Gent. Ze zetelt al 8 jaar in de raad van bestuur, het orgaan bij uitstek dat de grote lijnen van de organisatie bepaalt.

Door de coronacrisis moeten we met z’n allen massaal telewerken en dat is aan de UGent niet anders. De universiteit is door het stijgend aantal gevallen opnieuw zo veel mogelijk overgeschakeld op thuiswerken. “Nu zie je dat er plots meer mogelijk is dan ooit gedacht”, vertelt Stefanie.

Zij zet zich als militant aan de UGent al jaren in om naar een andere manier van werken te evolueren. Want allemaal vanop kantoor werken en daar gewoon zitten om braaf je uren te kloppen, dat is niet meer van deze tijd, vindt ze.

“We moeten evolueren naar een hybride werkplek, waar je zelf mee kan bepalen waar en wanneer je werkt. Er moet meer overleg zijn over de manier waarop we werken met de leidinggevenden, die nu nog heel vaak op de rem staan. Ik begrijp dat zij bezorgd zijn, maar een werknemer die beter kan afstemmen met de uren van zijn of haar gezin, is vaak gemotiveerder. En die motivatie, daar wint toch iedereen bij?”

Het gaat niet alleen over telewerken maar over anders werken. “Als mensen naar kantoor komen, moet dat een meerwaarde hebben. Ik zie de werkplek vooral als een ontmoetingsplaats waar collega’s elkaar nog eens in levende lijve kunnen zien. Fysiek contact is nodig om je sociale relaties te onderhouden, want werken heeft ook een belangrijke sociale en emotionele waarde.”

“Ik blijf erop toezien dat er ook écht iets verandert voor de werknemers van de UGent, maar ik besef dat daar een cultuurverandering voor nodig is. Hét nieuwe werken bestaat niet, iedereen heeft zijn eigen werkstijl en is uniek.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.