De klant

©Shutterstock

Deze maand: Pixie Vandenbussche en Marielou Martens zijn klant bij KADE, podiumkunsten in Deinze.

Wie?

Pixie Vandenbussche en Marielou Martens

Klant bij?

KADE, podiumkunsten in Deinze

Een zonnige zaterdagvoormiddag in oktober. Beste vriendinnen Pixie en Marielou - beiden 8 jaar - komen giechelend en huppelend buiten, waar hun ouders hen staan op te wachten. Als we vragen wat ze hier doen antwoorden ze unisono en vol overtuiging: “Woord en ballet!”.

Beide meiden hebben er al een heel parcours op zitten in KADE, de stedelijke academie voor podiumkunsten van de stad Deinze. Pixie: “Marielou volgt hier al vier jaar ballet, en ik al drie jaar. Ik vind KADE leuker dan mijn vroegere balletschool. Daar waren ze strenger. Het zijn hier lieve juffen en het is super tof.” “We leren erg veel. Ik vind het ook leuk om aan de barre te staan”, zegt Marielou. Ze volgen nu ook samen Woord in KADE. Marielou: “Ik heb al veel gedaan waar ik niemand kende dus het is niet zo belangrijk dat ik iets volg samen met een vriendin. Maar ik ben wel blij dat Pixie bij mij in de les zit.” Er volgt een uitgebreide en geanimeerde uitleg over hun toneeltje.

Het enthousiasme spat eraf, dat is overduidelijk. Willen ze dan later ballerina of actrice worden? Pixie: “Ik zou misschien wel actrice willen worden.” Marielou houdt een slag om de arm: “Dat hangt er bij mij vanaf of ik het leuk ga blijven vinden.” Ze sluiten af met goede raad voor kinderen die zelf misschien naar KADE willen komen. Marielou: “Als je woord of ballet doet, zeker blijven oefenen!” Pixie: “En vooral: in jezelf geloven. Want als je niet in jezelf gelooft, lukt het niet. Als je vindt dat anderen het beter doen, moet je niet denken dat je het slecht doet.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.