Terugblik

Het jaar 2525.

 

MISSCHIEN WAT VREEMD om terug te blikken op een jaartal dat geen enkele lezer ooit zal meemaken. Maar het zit zo: zowat 51 jaar geleden scoorde het Amerikaanse duo met een enigszins hoog ‘omen est nomen’-gehalte, Zager & Evans, een grote hit met het nummer ‘In the Year 2525’. In de begindagen van de coronacrisis was dat nummer meermaals te horen op de radio.

Het opent met een klagerig gezongen couplet over de staat van de mensheid. Als de mensheid er in 2525 nog is, dan zal het in de daaropvolgende millennia niet bepaald beter gaan met onze soort. Geen vrolijk lied en het van weinig levenslust getuigende duo besluit bovendien nog eens ‘doodleuk’ met het jaar 9595 waarin de mensheid zal uitsterven.

Voor wie zich op basis van deze apocalyptische meezinger zorgen begint te maken over de rendabiliteit van het pensioensparen, is er goed nieuws. De wereld zal na deze crisis helemaal anders worden. We worden minder materialistisch, leven gezonder  en de grote bedrijven zullen eindelijk eens belasting in België betalen in de plaats van 172 miljard naar belastingparadijzen door te sluizen. Of zou dat ook pas voor 2525 zijn?

Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.