De klant

Deze maand: Charlotte Van Hijfte en Sarah Withofs zijn klant bij VLAIO, Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen

Wie?

Charlotte Van Hijfte en Sarah Withofs

Klant bij

VLAIO, Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, verantwoordelijk voor
hinderpremies voor bedrijven tijdens de coronacrisis

Ondernemend België zat lange tijd op slot. Heel wat winkels moesten de voorbije maanden de deuren dicht houden. Ook bij optiekzaak iO. independent Opticians Charlotte & Sarah, komen pas sinds 11 mei opnieuw klanten over de vloer voor een nieuwe bril of lenzen. “Slechts enkele klanten kwamen langs voor een dringende herstelling van hun bril. Een service die we sowieso gratis aanbieden, dus er is wekenlang geen omzet gedraaid.

Gelukkig konden we terugvallen op de hinderpremie van de Vlaamse overheid. Een vast bedrag om de eerste periode te overbruggen en daarna een som per extra gesloten dag. Van zodra de aanvraagprocedure voor de hinderpremie mogelijk was in maart, was de site van VLAIO onbereikbaar. Waarschijnlijk door de grote toevloed aan aanvragen. Daarom hebben wij een extra dag gewacht. De aanvraag wees zichzelf uit. Intussen hebben we al verschillende stortingen ontvangen. Dat geeft ons wat meer ademruimte, maar het compenseert de normale omzet niet. We zijn echt tevreden over hoe snel dit allemaal geregeld is. Al blijft het natuurlijk gewoon leuker om klanten te kunnen helpen en zo je geld te verdienen.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.