Vormingen: "Kennis doorgeven aan andere militanten is superbelangrijk"

Vormingen: "Kennis doorgeven aan andere militanten is superbelangrijk."

De militanten van ACV Openbare Diensten hebben een belangrijke taak. Zij zijn het gezicht van de vakbond op de werkvloer. Onze afgevaardigden komen op voor de rechten van hun collega’s door te overleggen met de werkgever, maar ook door aan de slag te gaan met individuele vragen en problemen van onze leden. Daar hebben ze natuurlijk de nodige vaardigheden voor nodig. De vormingsdienst van ACV Openbare Diensten probeert hen daar zoveel mogelijk in te ondersteunen en biedt allerlei opleidingen aan.

Volg je zo’n opleiding, dan kom je bij Ansel Swinnen terecht. Al 19 jaar lang staat ze in voor de basisvorming van nieuwe militanten. In september ontvangt elke militant van ACV Openbare Diensten een vormingsboekje. “Inschrijven kan het hele jaar door, want alle vormingen staan altijd online”, verduidelijkt Ansel. “Opleidingen vinden plaats over heel Vlaanderen, je bijscholen kan dus altijd dichtbij huis. Die nabijheid vinden we erg belangrijk en helpt om levenslang leren te stimuleren. Militanten die mee zijn, garanderen een betere kwaliteit op de werkvloer voor iedereen.”

“Iedereen kan zich inschrijven voor de basisvorming. Die cursus kun je twee keer per jaar volgen. Als je in september start als militant, hoef je dus niet tot het schooljaar erop te wachten om je basiscursus te volgen. Specifieke opleidingen, zoals hoe je beter kunt netwerken, kun je enkel volgen als je daar effectief mee bezig bent als militant.”

Ansel geeft de opleidingen niet alleen: “Ik heb collega’s uit het werkveld die me bijstaan. Zij kunnen veel beter vertellen wat het werk als militant inhoudt.” Een van die vrijwillige lesgevers is Luc. Hij is al 20 jaar militant bij de Dienst Vreemdelingenzaken. “Toen ik op een cursus van Ansel mijn ervaringen deelde, was er direct een klik. We zijn blijven samenwerken. Soms gaan oude rotten met pensioen, maar nemen ze al hun kennis mee. Dat is zonde. Ik ben verdediger in tuchtraden en beroepscommissies, ik kan dus heel wat van die praktijkervaring doorgeven.” Ook Hans deelt zijn ervaring met de militanten in spe: “Ik ben militant bij het gemeentebestuur van Wevelgem en de brandweerzone Fluvia. Twee verschillende sectoren waarin heel veel gebeurt. Elk met een eigen aanpak. Het is belangrijk om aan de nieuwe militanten duidelijk te maken wat die verschillen zijn en hoe daarmee om te gaan.”

1. Basisvorming

Speciaal voor nieuwe militanten, goed voor zo’n 175 personen per jaar. Je komt er te weten wat er van je verwacht wordt als militant. Wat zijn de basisprincipes van het ACV, waarop kun je een beroep doen? Hoe zorg je ervoor dat je maxi- male inspraak hebt op de werkvloer? “Zie het als de bijbel van het syndicale werk”, lacht Ansel. “Ik geef zelf de theorie en krijg hulp van verschillende militanten uit het werkveld voor de praktische toepassing.” Module 2 is een initiatie CPBW (Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk). Er zijn veel wetten die de veiligheid bepalen op de werkvloer. Onze militanten moeten die kunnen bewaken.

2. Voortgezette vorming

Militanten kunnen zich tijdens deze vorming specialiseren in hun takenpakket:

Intervisie BOC (Basisoverlegcomité): militanten vertellen hoe ze als onderhandelaar in het BOC zitten.

Intervisie CPBW: de verschillende luiken van preventie en veiligheid komen aan bod. Hoe kun je als onderhandelaar zelf wegen op dat debat?

Kernwerking: als er meerdere militanten zijn op dezelfde werkvloer, dan is er een kernwerking. Hoe pak je zo’n kernwerking aan en wat kun je doen om ze te verbeteren?

Sociale vaardigheidstrainingen: onderhandelen is een groot deel van je job als militant. Ook bijstand en verdediging komen erbij kijken. “Je kunt een soort van ‘advocaat’ zijn voor een collega die voor de tuchtcommissie moet verschijnen”, verduidelijkt Ansel.

3. Actuele vorming

Ansel: “Dit zijn specifieke opleidingen over relevante thema’s. Dan komen we samen met 100 à 150 militanten uit verschillende sectoren. Het kan gaan over pensioenhervormingen, maar ook over digitalisering. Het congres van ACV Openbare Diensten dit najaar is een mooie aanleiding om over dat thema een vorming te organiseren.”

4. Sectorale vorming

Elke sector heeft specifieke noden. Militanten kunnen vormingen aanvragen die specifiek op hun sector gericht zijn.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.