Terugblik

Boeren, burgers en buitenlui, maakt u op voor den strijd!

 

TERWIJL JARENLANG DE WORTEL VAN EEN STERK EN ONAFHANKELIJK VLAANDEREN WERD VOORGEHOUDEN, heeft zich ongemerkt een heel ander scenario afgetekend. Dankzij een slimme ‘overheveling van taken’ lijken de Vlaamse steden weer aan macht te winnen. Ze mogen - weliswaar op eigen kosten - bomen aanplanten, een klimaatplan uittekenen en voor de armlastigen zorgen. En ze zullen zich met de hernieuwde trots van weleer van deze nieuwe taken kwijten. België werkt immers toch niet. En de heren en dames die decennialang op kosten van dit land heerlijk disruptief in het pluche van hun zetels een zoveelste staatshervorming ineen knutselden, lieten het allemaal gebeuren.

Hoe de grote steden weer vechten om de macht in de Vlaanders. Wees gerust, men zal geen tegenstanders onthoofden op onze historische Grote Markten. Maar het resultaat blijft hetzelfde: het voormalige land in chaos, van samenwerken is geen sprake meer, en de weg ligt open voor … Ja, voor wat eigenlijk? Flandriae, quo vadis?

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.