Het tijdstip

Deze maand: Pervijze Kerk, woensdag 4 maart, 10.15 u

 

Diksmuide is een van de grootste steden van Vlaanderen. Niet qua inwoners, maar wel qua oppervlakte. De groendienst heeft dus de handen vol om alle dorpskernen er piekfijn te laten uitzien. Vandaag gaan Anthony, Gerdy, Matthias en Lieven aan de slag in Pervijze. “We zorgen ervoor dat al het groen voorbereid wordt op een fleurige lente en zomer. We branden het onkruid weg op de paden rond de kerk. Ook de rozenstruiken krijgen een snoeibeurt. Kort na de vriesperiode, maar nog net voor de lente, is de beste periode. Dit jaar doen we het iets vroeger dan andere jaren, omdat het zo’n warme winter is geweest.”

“Ook onkruidbeheer gebeurt nu. In het voorjaar en de zomer werken we daarvoor samen met een externe partner. Omdat Diksmuide zo groot is, zijn we met te weinig om al het werk alleen te doen in de maanden dat onkruid welig tiert. Dan krijgen we er dus enkele tijdelijke collega’s bij.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.