De klant

Deze maand: Xavier Sevenants (42) en dochtertje Liv zijn klant bij stad Sint-Truiden.

Wie?

Xavier Sevenants (42)

Klant bij

stad Sint-Truiden

 

Maandag 24 februari 2020, carnaval is in het land. Ook in Sint-Truiden gaat de stoet uit: met fanfaremuziek, naar snoep grijpende kinderen en ouders die gezellig keuvelend meegenieten, al dan niet verkleed. Xavier uit Tongeren pikt met dochtertje Liv de stoet mee.

“Dit is de enige carnavalsstoet die op een doordeweekse dag valt. Dat is fijn, omdat het nu vakantie is. Ik doe dit voor Liv, die het geweldig vindt om zich te verkleden. Normaal gaan we naar het carnaval in Tongeren, maar dat is dit jaar door de storm afgelast. In Sint-Truiden staan ze erom bekend graag plezier te maken. Dat willen we niet missen.” (lacht)

“De ‘Sintruiers’ kunnen niet genoeg krijgen van carnaval. In november al werd het 50e carnavalsseizoen geopend. Op 25 februari - de dag na de stoet - sloten ze af met ‘Vettige Dinsdag’, waarop de carnavalisten de “Elf Latsjanen” uitblazen op de Groenmarkt. “Ik ga hier nog wel iets drinken straks, daarna misschien nog een frietje en dan naar huis. We krijgen nog bezoek vanavond, maar eerst gaat Liv nog wat dansen”.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.