Tot slot

Nooit meer 2020!

 

Het grote aftellen is begonnen. Nooit eerder kijken we zo verlangend uit naar 2021. Misschien niet naar het grote feest dat door maatregelen, u wel bekend, een stuk kleiner zal uitvallen dan andere jaren. We kijken uit naar ná die datum, tellen af naar die ene dag, ergens in 2021. Nooit eerder zullen we zo blij zijn wanneer iemand een injectienaald in onze bovenarm prikt.

Vergeet, als het zover is, dan ook niet even in de ogen te kijken van die verpleegster of verpleger. Vergeef die vermoeide blik, de wallen rond de ogen. En denk aan al die andere mensen die ook in de volgende jaren dag en nacht voor ons klaar zullen staan. Maar dat doet u ondertussen al. Want ook al is 2020 een jaar om zo snel mogelijk te vergeten, het is ook het jaar waarin we weer aan elkaar begonnen te denken.

Om met de woorden van de vrouw te eindigen van wie zelfs de fanatiekste vakbondsmilitant haar pensioengerechtigde leeftijd met tien jaar had willen verlengen: ‘Hou het veilig, hou vol. Het komt allemaal weer goed.’

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.