Het cijfer

Deze maand: 57,50 %, het aantal zetels dat het ACV heeft kunnen bemachtigen in de Comités PB

Het ACV heeft de sociale verkiezingen gewonnen. Nationaal halen we maar liefst 57,50% van de zetels in de Comités PB en 55,71% van de zetels in de ondernemingsraden binnen.

Helemaal definitief zijn de cijfers nog niet, maar de contouren zijn wel duidelijk. Sinds 1963 (in de Comités PB, Preventie en Bescherming op het werk) en 1975 (in de ondernemingsraden) is ACV onafgebroken de grootste vakbond. En daar mogen we trots op zijn!

ACV-voorzitter Marc Leemans: “Het ACV doet het opnieuw uitstekend. We halen de absolute meerderheid van de zetels in heel het land en het ACV is ook de grootste in alle kiescolleges. Zowel bij de jongeren, de arbeiders, de bedienden en ook bij de kaders. Wie de Tour de France afsluit met 50 minuten voorsprong op de rest is de overduidelijke winnaar.” “Meer dan ooit was het belangrijk dat werknemers hun afgevaardigden konden verkiezen”, zegt Leemans. “Sociaal overleg in ondernemingen draait al maanden op zeer hoog toerental. Veilig en gezond kunnen werken is een enorm grote bekommernis. Dat verklaart ook waarom, ondanks de buitengewone omstandigheden, de deelname van kiezers aan de sociale verkiezingen nog zeer hoog is.”

Ook in de openbare sector waren er in enkele organisaties sociale verkiezingen. In het volgende nummer van NT gaan we dieper in op die resultaten.

Bedankt ACV-kandidaten en iedereen die heeft gestemd!

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.