De militant

Deze maand: "Er is veel frustratie over het onderscheid tussen ziekenhuizen en woonzorgcentra"

Kim (34) is aan de slag in een van de vijf woonzorgcentra van Stad Gent. Zware inspanningen van iedereen - en een grote portie geluk - hebben ervoor gezorgd dat het woonzorgcentrum is gespaard gebleven van de rampen die zich op veel andere plaatsen afspeelden. “We hebben nog maar enkele besmettingen gehad, die zich niet verder hebben verspreid. Voor de bewoners is het natuurlijk erg lastig. Al maandenlang ontvangen ze amper bezoek. Soms hebben ze hun kinderen al lang niet meer gezien, laat staan vastgepakt. Maar iedereen, bewoners, personeel en directie, steunt elkaar en we sleuren elkaar erdoor.”

Net als andere militanten kreeg ook Kim heel wat vragen van collega’s over maatregelen om het coronavirus buiten de deuren te houden. “Net daarom ben ik militant geworden. Ik kom graag op voor mensen en wil ervoor zorgen dat alles eerlijk verloopt. Tot vorig jaar ging het vooral over verlof, problemen met loon of ontslag. Nu gaat het over veiligheid en beschikbaar materiaal. Gelukkig kan ik altijd naar de directie stappen. En dan gaan we op zoek naar de beste oplossing voor beide partijen.”

Niet enkel het gebrek aan veiligheidsmateriaal tijdens de eerste golf vormde een probleem. “Thuiswerk gaat niet, dus de schrik voor besmetting zit er wel in. Collega’s hebben schrik om een bewoner te besmetten, of om zelf besmet te raken op het werk en dat mee te nemen naar huis en hun gezin. Schrik ook dat de werkdruk ondraaglijk hoog wordt als er collega’s zouden uitvallen. Wat gebeurt er dan, willen ze weten. Moeten ze langere shifts draaien als er een aparte COVID-afdeling komt? Of ze polsen bij mij naar de regels van de overheid, die om de haverklap veranderen.” Naast die bezorgdheden, leeft er ook veel frustratie over het onderscheid dat de overheden maken tussen ziekenhuizen en woonzorgcentra. “Die frustraties komen ook bij mij terecht.”

“ACV Openbare Diensten heeft er intussen voor gezorgd dat er extra geld komt voor een betere verloning en voor meer personeel. Veel collega’s zijn daar zeker blij mee. Over die verloning is precies nog wat discussie. Ze spreken van 6 procent in het totaal, maar hoe en wie dat gaat ontvangen, dat ligt nog niet vast. Er is ook sprake van het invoeren van de IF-IC-barema’s. Dat is heel goed voor nieuwe collega’s, die vanaf de start een betere verloning krijgen. Maar gedurende de loopbaan neemt dat voordeel af. Ik stel me de vraag of dat op de lange termijn even positief zal uitdraaien. Sommige collega’s geven zelfs de voorkeur aan meer handen op de werkvloer dan aan opslag.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.