De klant

Deze maand: Hendrik Cools, international sales director bij Basalte, is klant bij Flanders Investment and Trade (FIT)

Wie?

Hendrik Cools, International Sales Director bij Basalte

Klant bij?

Flanders Investment and Trade (FIT)

Heb je niets mooier?’ Die vraag kreeg onze oprichter Klaas vaak toen hij nog domoticasystemen installeerde in huizen. Daarom heeft hij samen met zijn vrouw Sandra, interieurarchitecte, een mooie high-end slimme schakelaar gemaakt. Zo is Basalte 12 jaar geleden ontstaan”, vertelt Hendrik Cools.

Ondertussen is Basalte uitgegroeid tot een vaste waarde in de internationale domoticamarkt. “We exporteren naar meer dan zestig landen. Alles wordt gemaakt en geproduceerd in België”, legt Hendrik uit. “We zijn fier op onze Belgische roots en daar pakken we graag mee uit in het buitenland.”

Om aan zulke exportcijfers te komen, moet je beginnen met research. “Het is een ongelooflijk cliché, maar het klopt: je moet de cultuur van een land eerst goed leren kennen voor je er handel kan voeren”, legt Hendrik uit. “Je hebt de juiste contactpersonen nodig om je daarin te begeleiden. Flanders Investment and Trade (FIT) heeft ons daar al enorm bij geholpen.”

“Toen we in de VS een nieuw verkoopkantoor wilden openen, kregen we van FIT een lijst met interessante mensen die we met hun groeten mochten bellen. Zulke doorverwijzingen zijn enorm waardevol, samen met hun uitgebreide marktonderzoeken.”

De toekomst van Basalte ziet er rooskleurig uit. “De globale domoticamarkt is veelbelovend. Mensen hechten meer en meer belang aan comfort in huis en daar kan domotica een belangrijke rol in spelen. Als trotse Belgische kmo zoeken we volop om voet aan de grond te krijgen in de grote buitenlandse markten. Met de hulp van FIT.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.