De klant

Deze maand: Luc De Maesschalck is klant bij het vaccinatiecentrum van Hamme

 

"Het had niet beter georganiseerd kunnen zijn. Tussen mijn auto parkeren en opnieuw instappen zat maar een halfuur”, aldus de 64-jarige Luc De Maesschalck uit Zele. Hij kwam vandaag langs voor zijn eerste prik, begin juni volgt de tweede. Schrik voor bijwerkingen heeft hij niet. “Mijn arm is wat stijf en trekt wat tegen, maar ik heb vertrouwen in de wetenschap. Dat de media bijwerkingen die maar heel zelden voorkomen zo uitvergroten, vind ik spijtig.”

Het vaccinatiecentrum bevindt zich in de sporthal van deelgemeente Hamme. In vier vaccinatiestraten wordt elke bezoeker vlot door het hele proces geleid. Aan het einde van de rit moeten zo’n 60.000 inwoners daar een prik krijgen. “Van in Zele staat met grote oranje borden aangeduid hoe je naar het vaccinatie- centrum moet rijden, je moet al stekeblind zijn om het niet te vinden”, lacht hij. Vanaf het onthaal tot de permanente EHBO-stand net buiten, draait het centrum vooral op vrijwilligers. “Allemaal erg vriendelijk! Ik werd onthaald door vrijwilliger Filip De Wilde, de voormalige doelman van de Rode Duivels. Maar ik had hem eerst niet herkend met zijn mondmasker op”, bekent hij. Luc heeft niet geaarzeld om zich te laten vaccineren. “Ik doe het vooral om niet ziek te worden en om mijn moeder - mijn knuffelcontact - te beschermen. We zullen nog even geduld moeten hebben, maar alles komt goed (lacht).”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.