De militant: Paul Hoeben is parkwachter bij Limburg.net

“Ik vind het belangrijk om mee aan het roer te staan zodat ik de koers van het bedrijf kan helpen uitstippelen.”

 

Jarenlang werkte Paul Hoeben bij sanitairfabrikant Sphinx in Maastricht. Tot de fabriek zijn deuren sloot en hij bij Limburg.net terechtkwam, het afvalverwerkingsbedrijf van Limburg en Diest. “Eigenlijk was het niet de bedoeling dat ik hier opnieuw vakbondswerk zou doen. Vijfentwintig jaar lang werkte ik als grensarbeider in Nederland. Dat betekent dat ik zowel in Nederland als in België inkomstenbelastingen betaalde. Dat is de reden dat ik me destijds had aangesloten bij ACV, eerst als kernlid en later als ondervoorzitter van de ondernemingsraad. Omdat de Nederlandse vakbond FNV een samenwerkings- verband heeft met ACV, kregen alle verkozenen, waaronder ik, een mandaat bij FNV, als vertegenwoordiger van Belgen in Nederlandse loondienst. Ik zat toen ook in de Europese overkoepelende ondernemingsraad omdat Sphinx in handen was van het Europese bedrijf Sanitec.”

“Toen de fabriek in 2009 zijn deuren sloot, ben ik hier begonnen als parkwachter. Toen werd ik gevraagd om bij de vakbond te komen. Omdat er op dat moment amper een vakbondswerking was, heb ik toegezegd.”

“Sinds 1 januari van dit jaar heeft onze werkgever een nieuwe organisatiestructuur ingevoerd. Vroeger had elke gemeente haar eigen recyclagepark, met een eigen arbeidsreglement. Nu beheert Limburg.net bijna alle parken van de provincie, plus die van Diest. Bovendien is Limburg. net de laatste jaren erg gegroeid, zodat een reorganisatie broodnodig was. Als vakbonds- afgevaardigde vertegenwoordig ik het personeel, en zo heb ik mee onderhandeld over de voor- waarden in de nieuwe organisatie. Daarin hebben we een cruciale rol gespeeld.”

“Het allereerste voorstel, dat tweeënhalf jaar geleden op tafel lag, hield te weinig rekening met het belang van onze leden. Nu zijn de arbeidsuren aanvaardbaar en is er een betere balans tussen werk en privé. Als vakbondsvertegenwoordigers houden we regelmatig teamoverleg. We hebben gepleit voor meer vaste contracten in plaats van tijdelijke. Ook daar hebben ze naar geluisterd, want binnenkort krijgen we enkele nieuwe vaste collega’s. Na twee jaar evalueren we samen met de werkgever de organisatiewijziging.”

“Het leukste aan mijn job is het sociale contact met de parkbezoekers. Ook de afwisseling vind ik een pluspunt. Elk team heeft drie tot vier vaste recyclageparken. Die parken zijn allemaal zo dicht mogelijk bij onze eigen woonplaats. Het nadeel is dat je bepaalde collega’s soms wekenlang niet ziet. Tegelijkertijd is het net leuk om regelmatig andere collega’s te zien. Die afwisseling had ik niet in de fabriek waar ik vroeger werkte.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.