De klant

Deze maand: Scouts en Gidsen Denderleeuw is klant bij de uitleendienst van de provincie Oost-Vlaanderen

Rob D’Haens is al sinds zijn zesde lid van de scouts. Vijftien jaar later is hij een van de vier hoofdleiders van Scouts & Gidsen Denderleeuw. Als hoofdleider zijn ze er de manusjes-van-alles, legt hij uit. “We staan in voor de administratie en financiën, regelen kampen en evenementen en huren het nodige materiaal.” De scouts van Denderleeuw beschikt zelf over voldoende kampeermateriaal. “Maar voor elk evenement huren we materiaal bij de Uitleendienst Provincie Oost-Vlaanderen. Licht- en geluidsinstallaties, walkietalkies, springkastelen, circusmateriaal ... Het aanbod is heel divers, van uitstekende kwaliteit en te huur tegen een meer dan schappelijke prijs. Dankzij dit materiaal zien onze evenementen er een pak professioneler uit, ook al doen we alles met vrijwilligers”, vertelt hij fier.

Ook over de dienstverlening is Rob erg tevreden. “Op voorhand reserveer je alles via een handig overzicht op de site. Het magazijn ligt in Gent, waar een aantal leiders studeren. Die kunnen de spullen er gemakkelijk oppikken. Betalen gebeurt met de kaart en je kiest zelf wanneer je het materiaal terugbrengt. Ze zijn daar heel flexibel in.”

De Uitleendienst zorgde ook voor creatieve oplossingen vorige zomer, toen uitstapjes tijdens de kampen niet toegelaten waren omwille van corona. “We hebben toen voor de kinderen allerlei spelen gehuurd als alternatief. Ze hebben zich rot geamuseerd op de waterglijbanen en springkastelen. De leiding ook, trouwens”, knipoogt hij.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.