Tot slot: Tel uit de winst

 

Voor het eerst werd het congres van ACV Openbare Diensten online gehouden. Het kan dus wel degelijk: veel mensen met succes online samenbrengen. Een opvallend cijfer bleef achteraf bij. Door niet naar een congrescentrum te moeten rijden, werden maar liefst 4839,16 kilogram CO2 en 40 531 kilometer aan verplaatsing uitgespaard, door enkele honderden mensen.

Milieu is niet  direct  de  corebusiness van een vakbond (daar zijn andere organisaties beter in) en er ontbreken voor het digitaal thuiswerken nog wel de nodige regel- en wetgevingen (daar zijn wij dan weer goed in). Toch is er wat te zeggen voor het thuiswerken. Als je ziet wat enkele honderden mensen bereikten voor het milieu, wat zou het dan niet opleveren wanneer een miljoen mensen zich minder zouden verplaatsen?

En wie toch liever al die vergaderingen fysiek meemaakt, het handdrukje van een diensthoofd of de kus op de wang van een dierbare collega mist, kan nog altijd het openbaar vervoer nemen. Waar blijft  die  grote  investering daarin? We weten nu toch al een poosje dat die alleen maar winst oplevert?

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.